Ajankohtaista

TERVETULOA MAALAISPUUTARHAN VERKKOKAUPPAAN!

14.9.2023

Ruisleivän leipominen käy helposti kuivatun ruisjuuren avulla.

Ensin viritellään edellisenä iltana huttu kuivasta ruisjuuresta ja vedestä. Huttu laitetaan kannelliseen astiaan ja kansi päälle. Sekoitetaan aika ajoin, ja lisätään 40 asteista vettä ja luomuruisjauhoa että huttu herää eloon. Luomuruisjauhot on tuoreempia ja niiden rakenne on otollinen tähän hommaan. Tärkeää on, että huttu alkaa kuplimaan, jolloin se on elossa ja valmis käytettäväksi leivän kohottamiseen. Hutun virittelyyn voi mennä hyvinkin yksi vuorokausi, joten aikaa kannattaa varata tähän puuhaan.

Kun huttu kuplii, niin lisää siihen sopivasti taas vettä ja jauhoa ja anna leipätaikinan kohota pytyssään leivinliinan/kannen alla. Kohoaminen voi kestää useita tunteja, joten hätähousujen hommaa tämä ei ole.

Leivo leivät ja anna niiden vielä kohota. Joskus kohoamisessa menee pari tuntia, joskus vähän vähemmän aikaa. Kun leipä on sopivasti kohonnut, niin pintaan on ilmestynyt repeämiä. Sitten vain uuniin ensin 250 asteeseen ja heti kohta alennetaan uunin lämpötila 180-200 asteeseen. Paistetaan uunista riippuen noin 30-45 minuuttia. Sitten oikeaa voita päälle ja herkuttelemaan lisäaineettomalla, ihanalla itse leivotulla leivällä. Hyvä apuväline leivän leivonnassa on tietenkin leipälapio, joita on täällä monenlaisia.

Kuivattua ruisjuurta voi tilata tästä, niin pääsee ruislimppua leipomaan!

Iloa ja lämpöä syksyyn!

- Marketta

22.11.2021

Joulunajan leivontakausi on pikkuhiljaa käynnistynyt. Verkkokaupastamme voit tilata suomalaisesta koivusta ja männystä käsityönä valmistetut leivinlaudat. Leivinlaudan päällä leipominen käy kätevästi ja siististi ilman, että jauhot lentävät pitkin pöytätasoja. Alareunan stoppari pitää leivinlaudan paikallaan pöydän reunaa vasten ja helpottaa käyttöä. Leivinlauta pysyy puhtaana ja siistinä, kun käytät sitä ainoastaan leivontaan. Leivinlaudan puhdistus käy kätevästi puhtaalla liinalla ja vesipesulla.

Valikoimissamme on eri kokoisia leivinlautoja, ja niihin voit käydä tutustumassa verkkokaupassamme täällä.

Iloa ja herkullisia tuoksuja joulun valmisteluihin!

-Marketta

Tilaa leivinlauta puuta

23.9.2021

Puutarhakauden päättyessä ja pimenevissä syysilloissa on mukavaa olla sisällä lämpimässä ja nautiskella menneen satokauden antimista. Puutarha laitetaan syyskuntoon ja iltaisin sytytellään kynttilöitä ja lyhtyjä tunnelmaa luomaan. Viherkasveilla tehdään kotia vihreäksi, kun ulkona luonto muuttuu harmaan sävyiseksi.

Puutarhurin puodistamme voi hankkia tunnelmallisia kynttilälyhtyjä ja ripustettavia kynttiläkransseja ulos puutarhan sekä sisälle Lyhdyt ja kranssit voit koristella palamattomilla materiaaleilla tai hankkia turvalliset ja huolettomat led-kynttilät. Upeat lämminsävyiset boho korit viherkasveille luovat viihtyisyyttä kotiin ja suojaavat tasoja kosteusvaurioilta.

Luodaan syksyyn lämpöä ja nautitaan pimenevistä illoista ennen talven tuloa.

-Marketta

27.3.2021

Laitetaanpa nyt tänne jo hyvissä ajoin pääsiäisen parhaimman jälkiruoan resepti. Nimittäin pääsiäispashan. Minun mielestä tämä pasha kruunaa kyllä ehdottomasti koko pääsiäisen ruokajuhlan ja pashaa on syöty karjalaisessa suvussamme monet vuosikymmenet. Meillä pashan seurana syötiin kotona leivottua pullaa ja joskus hedelmiä.

Olen tehnyt pääsiäispashaa monenlaisilla resepteillä. Hesarissa oli kerran tällainen vanhanajan pääsiäispashan resepti ja tällä olen tehnyt pashaa monena vuonna. Hyvin on onnistunut ja reseptikin on sopivan kokoinen. Välillä muokkaan ainesosia sopivammaksi itselleni. Tästä tulee pari pienempää pashaa tai yksi ison pashamuotin pasha. Jos käytät puista pashamuottia, niin liota pashamuottia muutamia tunteja vedessä ennen massan laittoa muottiin.

VANHAN AJAN PÄÄSIÄISPASHA

1 kg maitorahkaa

200 g voita

2 dl sokeria

3 dl kermaa

6 keltuaista

100 g mantelirouhetta

100 g korintteja

100 g vihreitä sukaatteja

3 tl vanilliinisokeria

3 sitruunan raastettu kuori

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, samoin toisessa kulhossa kerma ja vanilliinisokeri. Sekoita rahka suuressa kulhossa tasaiseksi. Lisää siihen keltuaiset yksi kerrallaan sekoittaen ja sen jälkeen voivaahto ja kermavaahto ja kaikki loput ainekset. Sekoita hyvin. Vuoraa pashamuotti kostealla sideharsolla, käännä sideharson liepeet massan päälle, laita paino koko muotin päälle ja siirrä pariksi vuorokaudeksi jääkaappiin valumaan. Nauti pasha hedelmien tai kulitsan kera pääsisäispöydässä hyvässä seurassa.

Minulla on monenlaisia pashamuotteja, mutta tämä rajakarjalainen ortodoksikuvioilla koristelu muotti on mielestäni nerokkain, kaunein ja monikäyttöisin juusto-/pashamuotti. Muottia voi tilata

TÄÄLTÄ

Upeaa pääsiäisen aikaa toivottaen

-Marketta

Pashamuotti puinen

8.3.2021

Pääsiäinen on kohta jo ovella ja kotia koristellaan ihanilla keltaisilla kukilla, pajunkissoilla ja rairuohoilla. Pääsiäiseen kuuluu karjalaisen ja ortodoksisen perinteen mukaan pääsiäispasha, joka valmistetaan rahkasta puisessa pashamuotissa.

Verkkokaupastamme voit tilata upean Karjalan koivuista käsin valmistetun pashamuotin, jolla voi valmistaa myös herkullista kotijuustoa. Puinen juusto-pashamuotti 2-in-1 on koristeltu ortodoksisin kuvioin, jotka koristaa myös valmiin pashan pintaa. Muotti sisältää ohjeet pashan ja juusto valmistamiseen. Juusto-pashamuotti on valmistettu Suomessa ja sitä voi tilata TÄSTÄ

Ihanaa valon aikaa toivotellen

- Marketta

juusto-pashamuotti puinen

7.12.2020

Joulu on jo mielessä ja pimeyden keskelle on puutarhaan, terasseille ja parvekkeille viritetty joulu- ja kausivaloja. Suloisia pikkukuusia on somistettu valoilla ja koristeilla sekä kynttilöitä poltellaan sisällä ja ulkona.

Myös joululahjojen mietintä alkaa nyt... mitähän sitä tällaisena aikana antaisi lahjaksi isälle, äidille, lapselle, rakkaalle tai naapurille.

Verkkokaupassamme on tänäkin jouluna kivoja pienten yrittäjien lähiruokatuotteista koottuja herkkukoreja ja herkkulahjoja. Iso tai pieni herkkulahja tai herkkukori on mukava lähettää lahjaksi vaikka suoraan vastaanottajan ovelle, ilman lähikontaktia. Pienen tervehdysviestinkin voimme kirjoittaa puolestasi joulun herkkulahjaan.

Tilaa helposti joulun herkkukori lahjaksi täältä

Mukavaa Joulun odotusta toivottaen

- Marketta

Tilaa herkkukori joululahjaksi

12.11.2020

Kiitos teille kaikille, jotka olette löytäneet uudistuneen Maalaispuutarhan verkkokaupan ja tilanneet meiltä myös upeita käsin tehtyjä tuotteitamme. Vielä on hieman tekemistä ulkoasun kanssa, mutta kohta on tultu sinuiksi uusien toimintojen kanssa.

Nyt on joulu jo kovasti mielessä ja uusia joulutuotteita on lisätty valikoimaan. Meiltä löydät kivoja kynttiläkransseja, lyhtyjä, luonnonmateriaaleista valmistettuja koreja ja ovikransseja sekä leivonnasta innostuneille leivinlautoja, ja leipälapioita.

Mukaville jouluostoksille pääsee tästä

Mukavia joulun valmisteluiden aikaa

- Marketta

Joulukranssi oveen

24.10.2020

Maalaispuutarhan verkkokauppa täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja nyt oli aika raikastaa verkkokaupan ilmettä - siirtyä vanhasta uuteen. Tekniikka on kehittynyt matkan varrella hurjasti ja on ollut mukava olla seuraamassa kehitystä ja oppimassa itsekin aina jotain uutta.

Kaikenlaisia tuotteita on ollut myynnissä, jotkut tähtiä ja toiset floppeja... vähän niin kuin elämässäkin. Kestosuosikiksi ovat nousseet leivinlaudat, juusto-pashamuotti, marjajauheet, kuivattu ruisjuuri, leipälapiot sekä herkkukorit ja -lahjat. Hienoa on ollut tutustua itseni kaltaisiin pieniin yrittäjiin, maaseutuyrittäjiin ja vähän isompiinkin yrittäjiin. Välillä tehdään töitä yksin ja toisinaan taas yhdessä. Ja mukavia, yritteliäitä ja ihania yhteistyökumppaneita on löytynyt vierellä kulkijoiksi.

Toivottavasti uudesta Maalaispuutarhan verkkokaupasta on helppo ostaa laadukkaita ja tarpeellisia tuotteita ja uusittu ilme miellyttää silmää. Mielelläni otan vastaan myös kaikenlaisia tuotetoivomuksia sekä palautetta kehitysideoita varten.

Lämpimästi tervetuloa!

Marketta

Maalaispuutarhan emäntä